Още през 80-те години ADLER започва своите изследвания в областта на водоразтворимите покрития. С годините технологията е многократно подобрена.

Паралелното усъвършенстване на суровините направи възможна и крачката към 3-тата генерация на декоративно-защитните покрития за прозоречните системи. Това са уникални системи от лазурни и плътни лакове, които благодарение на съвременните технологии постигат екстремно високи стойности на издръжливост.

От много години в дограмаджийският бранш се произвеждат и използват почти 100% водоразтворими продукти. В 3-та генерация залагаме на сигурното 3-слойно нанасяне, което благодарение на съвременната технология, отговаря на традиционното 4-слойно лакиране.

С 3-тата генерация на фирма ADLER вие получавате система, отговаряща на високите изисквания за качество и опростено използване, като същевременно намалявате производствените си разходи.

Високата степен на рециклиране отговаря напълно на съвременните екологични изисквания. Продуктите на ADLER гарантират на най-екологичният материал в производството на дограми – дървото, дълга употреба и лесна поддръжка.


Система на нанасяне на лазурни и плътни лакове

table1

Система на нанасяне на лазурни и плътни лакове

table2

xx = вероятно | x = възможно

 sepa

Седем причини да изберете ADLER

Егализиращ ефект

За егализацията на дървесини с различни степени на попиване се провеждат много изследвания. Резултатът е получаването на равномерно оцветяване и при много капризни дървесини.

adler-09-05_1_page8_image4

Перфектна адхезия

При по-продължителни дъждовни периоди или по-висок процент на влажност в помещенията е възможно да се повиши влажността в дървесината. Дори при тези екстремни състояния адхезията на лаковете и лазурите от Генерация 3 е отлична

adler-09-05_1_page8_image5

Обработка на цялата повърхност

Благодарение на метода на нанасяне на Aquawood Intermedio се постига оптимална защита и при места, които не са достъпни при нанасяне с пръскане. Това ограничава значително поемането на влага в дървесината.

adler-09-05_1_page8_image2

Оптимална водна защита/висока пропускливост на водни пари

Конвенционалните лазурни системи често имат проблеми, когато преждевременно са подложени на водно въздействие (например дъжд). Най-често се получават бели петна, които изчезват след изсъхване, но вече са слабо място в декоративно-защитното покритие. При Генерация 3 този ефект е отстранен, като се запазва същата способност за дифузия на лазурният филм.

adler-09-05_1_page8_image3

Оптимална UV защита

Всички цветове от Генерация 3 са с подобрена UV защита. Така и най-светлите лазурни цветове имат повече от 90% устойчивост на вредните UV лъчи. Това спомага за забавянето на разграждането на лигнина, т.е. стареенето на дървесината.

adler-09-05_1_page9_image2

Еластичност

Използването на най-съвременните технологии при формирането на лаковото покритие даде възможност да повишим относителното удължаване на скъсване на Aquawood лазурно финишно покритие до 100% (при другите покрития до 30%). Лазурните покрития поемат движението на дървените елементи, като дори при екстремално ниски температури се запазва еластичността на филма.

adler-09-05_1_page9_image3

Устoйчивост на удар

Лазурният филм е със защитни функции само докато е ненарушен. При механични въздействия – напр. градушка, е възможно лазурният филм да се нарани и водата и водните пари да проникнат в дървесината. Специалната полимерна структура на Генерация 3 повишава устойчивостта и покритията имат значително по-висока издръжливост на механични въздействия.

adler-09-05_1_page9_image4 adler-09-05_1_page9_image5

   

 sepa

Aquawood Tauchimpreagnierung E - Импрегнант Е
Егализиращият.

С продукта Aquawood Tauchimpreagnierung E - Импрегнант Е решаваме три задачи едновременно.

1. Защита на дървесината с химикали.

С използването на подходящи химични съединения Aquawood импрегнантът Е гарантира необходимата защита от сивеене (с тест EN 152-1) по стандартите ÖNORM B3803 или DIN 68800-3 и плесени (с тест EN 113).

2. Оцветяване

Оцветяването с продукта Aquawood импрегнант Е се получава с използването на висококачествени пигменти от железен диоксид, които са основен фактор за UV-защитата на покритието и гарантират дълготрайността на дървените прозорци.

3. Егализиране

При меките дървесини е възможна поява на петна при импрегнирането, поради неравномерното попиване на материала. С използването на егализиращи добавки се избягва образуването на петна и резултата е хубаво и равномерно оцветяване. Дори при използването на разноцветни дървесини (например – меранти) постигаме добра егализация.

Aquawood импрегнант Е. Най-доброто за дървото.
Импрегнантът Aquawood впечатлява с превъзходното си егализиращо действие и е гаранция за най-добрата оптика.

Артикул № 57700 ff
Разфасовки 5 l, 25 l, 120 l

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Tauchimpreagnierung E .

Technical_document_Aquawood_TIG_E

 sepa

Aquawood Tauchimpreagnierung U - Импрегнант U
Универсалният.

С продукта Aquawood Tauchimpreagnierung U - Импрегнант U нашите изследователски лаборатории успяха да наложат съвсем нова полимерна технология. Перфектно пасващите си нано-частици са в основата на оптималното нанасяне и попиване. Постига се брилянтна визия с отлично покритие върху по-трудно попиваща дървесина – широколистни (например дъб) или богати на смоли иглолистни.

Както и при другите импрегнанти на ADLER продуктът Aquawood  импрегнант U гарантира необходимата защита от сивеене (с тест EN 152-1) и плесени (с тест EN 113) по стандартите ÖNORM B3803 или DIN 68800-3. Оцветяването с продукта Aquawood импрегнант U се получава с използването на висококачествени пигменти от железен диоксид, които са основен фактор за UV-защитата на покритието и гарантират дълготрайността на дървените прозорци.

Aquawood импрегнант U. Брилянтност за дървото.
Aquawood импрегнантът U е с равномерна попиваемост и е особено подходящ за широколистна дървесина, както и за иглолистна с високо съдържание на смоли.

Артикул № 57600 ff
Разфасовки 5 l, 25 l

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Tauchimpreagnierung U.

Aquawood Tauchimpreagnierung U 57600

 sepa

Aquawood Tauchimpreagnierung weiss - Импрегнант бял
Една добра основа.

Aquawood Tauchimpreagnierung weiss - Импрегнант бял има превъзходно изолиращо действие вредни съединения и може да се нанася с методите потапяне и обливане. Aquawood импрегнант бял, както и сродният продукт - Aquawood импрегнант E, служи за насищане на дървесината с необходимото количество химически добавки. Като първи етап от системата за лаково покритие не се налага постигане на егализиращ ефект на дървесната повърхност, а повече се цели изолиране от вредни съединения. Ето защо Aquawood импрегнант бял има отлични изолиращи характеристики, които блокират появата на цветни петна на повърхността при по-висока влажност на въздуха.

Aquawood импрегнант бял. В основата на цвета.
Aquawood импрегнант бял е с превъзходно изолиращо действие на вредни съединения и е лесно приложим с топене и обливане.

Артикул № 51253
Разфасовки 5 l, 25 l, 90 l

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Tauchimpreagnierung weiss.

Tauchimpreagnierung weiss 51253

 sepa

Aquawood Intermedio - Междинно покритие
Пълно запечатване.

Отличното сцепление и при влажна основа е още едно предимство издържливостта на покритието при лакираните прозорци. Най-големият враг на дървените прозорци е високата влажност. Влагата търси конструктивни фуги и отвори за да проникне в дървото. Особено в областта на фалца за стъклопакета често се появяват места, където покритието особено при нанасяне с пистолет, не е 100% нанесено с необходимото качество. На това място е и точката от изотермата, където влажният въздух кондензира и се появява вода. Тази вода може да попие в дървото и да се появят проблеми.

Тази проблематична ситуация, решава отлично Aquawood Intermedio междинно покритие. С методите на нанасяне–топене и обливане, материалът прониква във всички места гарантирано. Aquawood Intermedio - Междинно покритие образува сух филм 20-30 μm, който изолира дървото от водата. Съдържаните добавки защитават перфектно и местата на снадките и челата на елементите. Процесът на шлайфане също е оптимизиран, като дори прешлайфането върху контурите е почти невъзможно.

Aquawood Intermedio междинно покритие. За повишаване на качеството.
Създаването на безцветен филм върху цялата повърхност гарантира непропускливост и е отлична основа за следващия слой.

Артикул № 53663
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 120 kg

За по-добра оптика при иглолистни дървесини с високо съдържание на смола (напр. лиственица) и при особено дълбокопори широколистни, препоръчваме Aquawood Intermedio за пръскане.

Артикул № 53730
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 120 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Intermedio.

Aquawood Intermedio 53730 

 sepa

Aquawood Dickschichtlazur - Дебелослойно лазурно финишно покритие
С "Wow" ефект.

Притежава превъзходни качества – бързо образуване на филма, перфектна водна защита и въпреки това дишащ. Използването на най-съвременните технологии прави постигането на тези характеристики възможно. Забележителна е прозрачността, равномерността и гланца на филма, както и отличната издръжливост на удар, оптимална UV защита и еластичност (относително удължаване на скъсване 100%).

Aquawood Dickschichtlazur - Дебелослойно лазурно финишно покритие. Разумното решение.
Aquawood Dickschichtlazur - Дебелослойно лазурно финишно покритие е най-добрата форма на защита и облагородяване на красивият дървен прозорец, като ни дава възможност дълго време да му се радваме.

Артикул № 59001 ff
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 120 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Dickschichtlazur.

Aquawood Dickschichtlazur 59001 

 sepa

Aquawood Spritzlack - Плътно финишно покритие
Устойчивият.

За Aquawood Spritzlack - Плътно финишно покритие няма нищо невъзможно – от силни и крещящи до слаби, пастелни цветове. Силната покривна способност и атмосферна устойчивост на пигментите осигуряват на дървените прозорци перфектна повърхност за много години. При лакиране на богати на дъбилни вещества дървесини като лиственица или дъб се препоръчва употребата на ADLER Acryl-Spritzfüller 41002. Перфектното изолиращо действие на този материал пречи на проникването на тези вещества през слоя. Естествено на разположение е пълната цветова гама. Възможна е и работа с метализирани цветове RAL 9006 и 9007 при използване на Aquawood Protect 53215 .

Aquawood Spritzlack - Плътно финишно покритие. Внася цвят в живота.
Aquawood Spritzlack - Плътно финишно покритие се отличава с висока устойчивост на атмосферни влияния и плътност на покритието. С това се осигурява перфектната повърхност на лакираните прозорци за много години.

Артикул № 43207 ff
Разфасовки 5 kg, 20 kg, 120 kg

За лиственица или дъб препоръчваме използването на ADLER Acryl-Spritzfüller.

Артикул № 41002 ff
Разфасовки 6 kg, 32 kg, 150 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Spritzlack.

Aquawood Spritzlack 41002 

 sepa

Aquawood Learchenoel - Масло за лиственица
Природна защита.

Коприненият гланц и естествената визия отличават обработените с този материал дървесни повърхности. Aquawood Learchenoel - Масло за лиственица е единственото водоразтворимо масло за нанасяне с пистолет в индустриални условия. Екстремално краткото време за съхнене дава възможност на обработените елементи да участват в стандартен производствен процес. За прозорци при по-лоши атмосферни условия се препоръчва използването на масло по метода на топене. Обработените с Aquawood Learchenoel - Масло за лиственица прозорци са особено рационални за производство. Бързото съхнене без опасност от поява на дефекти е сериозен аргумент пред производителите.

Aquawood Learchenoel - Масло за лиственица. Вечен дизайн. Естествената обработка на дървесината и постигането на благородна оптика с този продукт печели много почитатели между архитекти и ценители на естествените материали.

За консктрукции Дърво/Алуминий
Aquawood Learchenoel - Масло за лиственица за пръскане.

Артикул № 53180
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 120 kg

За прозорци, изложени на тежки атмосферни условия,
препоръчваме Learchenoel - Масло за лиственица с топене.

Артикул № 53179
Разфасовки 25 kg

За повече технологична информация, моля информирайте се
от техническото описание на Aquawood Learchenoel.

 sepa

Aquawood Natureffekt - Покритие с натурален ефект
Невидима защита.
За прозорци дърво-алуминий

За любителите на естественият ефект на суровата дървесина на разположение е Aquawood Natureffekt - Покритие с натурален ефект. Специално за иглолистните дървесини разработена система създава оптическата визия на „шлайфано” дърво. Наличието на UV филтър защитава дървесината от разрушаване. Повърхността се отличава с по-голяма твърдост в сравнение с нормалните лазурни финишни покрития, което гарантира и по-висока устойчивост на механични въздействия.

Aquawood Natureffekt - Покритие с натурален ефект. Естествено красив.
Aquawood Natureffekt - Покритие с натурален ефект е най-подходящ за иглолистна дървесина. Интересен оптичен ефект се получава и при различни широколистни дървесини.

Артикул № 53700 ff
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 80 kg

За още технологична информация, моля информирайте се
от Техническото описание на Aquawood Natureffekt.

 sepa

Aquawood Softfeel – Покритие със сатенен ефект
Осезаемата разлика.
За конструкции – дърво-алуминий.

Усещането за „нелакирани повърхнини”, обработени с Aquawood Softfeel, е в основата на натуралния оптичен ефект. Ето защо може да получите приятното усещане за натуралната повърхност въпреки нанесеното лаково покритие. Слабият гланц позволява на естествената повърхност да изпъква в оригинал, като притежава защита срещу механични и атмосферни влиания. Aquawood Softfeel, може да бъде оцветено, с което получаваме богат цветови асортимент.

Aquawood Softfeel – Покритие със сатенен ефект. Почувствайте разликата.
Aquawood Softfeel има грижата да получите приятно усещане при допир на обработените елементи.

Артикул № 59101 ff
Разфасовки 5 kg, 25 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Softfeel.

 sepa

Aquawood Protekt – Повишено защитно покритие
Твърдост по цялата повърхнина.

Кой не се е сблъсквал със ситуацията: и двете ръце заети с пазарски чанти, отваряме вратата с шут; често резултатът е драскотини от багажа, ключовете и т.н. Aquawood Protect защитава нашите входни врати от самите нас. Този сатенено-матов прозрачен лак е специално разработен за нанасяне върху лакирани повърхнини и повишава устойчивостта на покритието срещу механични, атмосферни и химични агресии. Aquawood Protect може да се използва като еднокомпонентна или двукомпонентна (с добавянето на втвърдител) система. Предимствата при 1-К система е, че можем да нанесем лака на още мокрият предишен слой, с което се избягва етапа на съхненето. При работа с металик системите, използването на Aquawood Protect е задължително, за да получим по-добра защита на по-чувствителната система.

Aquawood Protekt – Повишено защитно покритие. Твърд, но приятен.
Благодарение на добрата UV защита и устойчивост на надраскване Aquawood Protect създава надеждна и дълготрайна оптика на вашата входна врата.

Артикул № 53215
Разфасовки 4 kg, 22 kg
Рецептура за смесване: 100 части Aquawood Protect 53215
със 7 части ADLER Aqua-PUR-Härter (втвърдител) 82220

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Protect.

 sepa

Aquawood MS Spritzlazur & MS Color - Тъкослойно финишно покритие
Активно дишащи.

За елементи, изложени на по-екстремални условия (напр. зимни градини), може да се достигнат граничните възможности на дебелослойните лакови покрития. За тези случаи в лабораториите на ADLER е разработена продуктова група:система среден слой (MS). С увеличаване на времето за съхнене се постига по-висока дифузия на покритието. Въпреки това този вид покрития са изключително устойчиви на атмосферни условия при оптимална UV защита. Както при всички тънкослойни системи реновирането е много приветлив процес.

Aquawood MS Spritzlazur & MS Color - Тъкослойно финишно покритие.
Оптимумът при иглолистната дървесина.Системите Aquawood MS са изпитани в института ofi по стандарта EN927 2 и след показаните отличнирезултати са оставени за шаблони.

Артикул №
MS-Spritzlasur 53205 ff
MS-Color 43900 ff
Разфасовки 5 kg, 25 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на MS-Spritzlasur, MS-Color.

 sepa

Технология ADLER HighRes®

Постигане на най-високи качествени показатели при строгото спазване на изискванията за защита на околната среда. Разработената от ADLER революционна полимерна технология, отваря нови възможности в направленията устойчивост, издръжливост и обработване. Използването на специални суровини поставя нови мащаби при деко-
ративно-защитните покрития. Едва HighRes® технологията развива успешно системата за много трансперентно покритие на врати и прозорци от иглолистна дървесина изложени на атмосферни условия. Съществен проблем за издържливостта на дървесината при атмосферни условия е разграждането на веществото лигнин. Точно тази област е в основата на HighRes® технологията – с използването на най-добрите продукти да стабилизира максимално веществото лигнин в дървесината. Целта е постигане на още по-добри
резултати при UV и влагозащитата. Резултатът е Aquawood Ligno+, която е система с висока прозрачност за по-натурална оптика на естествената дървесина с превъзходна издръжливост.

                   alt  alt

 sepa

Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант
Най-добрият фундамент.

Издържливостта се нуждае от перфектна основа. Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант предлага тази основа за много прозрачните покрития на дървените прозорци. С използването на технологията HighRes® успешно се прониква в клетъчната структура на дървесината и с използваните висококачествени материали се постига стабилизирането на лигнина. Така се постига запазване на дървесната клетъчна структура и защита за продължителен период от въздействията на околната среда. Същевременно осигуряваме с Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант необходимата химична защита по ÖNORM B 3803 или DIN 68800-3 срещу сивеене (изпитание по EN 1521) и плесен (изпитание по EN 113). Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант се нанася както другите импрегнанти по методите на топене и обливане.

Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант – първата стъпка към успеха.
Aquawood Ligno+ Base – Импрегнант навлиза активно в клетъчната структура и консервира естественият цвят на дървесината.

Артикул № 57960
Разфасовки 5 l, 25 l, 120 l

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Ligno+ Base.

 sepa

Aquawood Ligno+ Sealer – Междинно покритие
Защита от всички страни.

Aquawood Ligno+ Sealer – Междинно покритие по метода на топене увеличава значително живота на дървеният прозорец. Основна задача на междинното покритие е да създаде всеобхватно покритие на елемента по всичките му контури. Технологията HighRes® дава възможност за постигане на превъзходна водна защита на междинният строй. За да се постигне това, е необходимо този защитен слой да бъде без пропуски, за което се прилага материалът Aquawood Ligno+ Sealer – Междинно покритие. Както и при Aquawood Intermedio постигаме оптимално покритие на цялата повърхност на елемента. С това се постига изграден 20-30 μm защитен слой, който обхваща прозореца като „втора кожа” и предпазва от навлизане на вода в дървесината. Aquawood Ligno+ Sealer – Междинно покритие може лесно да бъде обработен и е идеален междинен слой за много трансперантни покрития.

Aquawood Ligno+ Sealer – втората кожа.
Aquawood Ligno+ Sealer – Междинно покритие по метода на топене увеличава значително живота на дървеният прозорец.

Артикул № 59110
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 120 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Ligno+ Sealer.

 sepa

Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig – Междинно покритие за пръскане
Професионалистът в изолацията.

Специално при дървесините с високо съдържание на смола, напр. сибирската лиственица, могат да се получат невидими дефекти на покритието. Смолата повишава риска от получаването на бразди при използването на водоразтворимите лазурни лакове. Използването
на технологията HighRes® ни осигурява перфектна повърхност и при силно смолисти дървесини. В системата Ligno+ оптимално покриване на дървесината се постига с Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig – Междинно покритие, което осигурява цялостна влагоустойчива защита. С нанасянето с пистолет на Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig – Междинно покритие за пръскане изолираме перфектно смолите и предпазваме дървесината от прешлайфане.

Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig – Междинно покритие за пръскане – перфектност за лиственица.
Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig – Междинно покритие за пръскане се използва при много смолисти дървесини за постигане на осезаема повърхност.

Артикул № 59114
Разфасовки 5 kg, 25 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Ligno+ Sealer Spritzenfertig.

 sepa

Aquawood Ligno+ Top – Финишно покритие
Превъзходна оптика.

Много трансперантното Aquawood Ligno+ Top – Финишно покритие осигурява активна UV защита. Революционното в тази система е екстремно високата стойност на защита в сравнение с другите много трансперантни покрития за елементи изложени на атмосферни въздействия. Използването на системата е възможно както при ръчно, така и автоматизирано нанасяне.

Aquawood Ligno+ Top – Финишно покритие – за превъзходна оптика.
Aquawood Ligno+ Top – Финишно покритие използва нова UV-филтър технология за дълготрайна защита на дървените прозорци.

Артикул № 59111 ff
Разфасовки 5 kg, 25 kg, 90 kg

За още технологична информация, моля информирайте се от Техническото описание на Aquawood Ligno+ Top.

sepa

ADLER комплекти за поддръжка

Редовното поддържане на дървените врати и прозорци е много важно за дългогодишното запазване на повърхността. За да бъде това максимално опростено, ADLER разработва специални комплекти.

sepa

Комплекти за поддръжка на дървени прозорци

adler-09-05_1_page28_image5Системата за поддръжка на дървени прозорци с лазурни покрития е на базата на активни почистващи субстанции и смоли. Дълготрайността на водоразтворимите лакове и лазури се удължава при третиране веднъж годишно, като микропукнатините и порите се запълват. Подходящи са и за градински мебели. Получава се много свеж копринено-лъскав оптичен ефект. Не създава проблеми за повторно лакиране. За отстраняване на наранявания върху покритието, напр. от градушка, ADLER Top-Finish не е подходящ.

Обработка
Чистител ADLER Top-Cleaner: Силно замърсените прозорци почистваме предварително със слаб сапунен разтвор в топла вода и нанасяме чистителя ADLER Top-Cleaner с мека кърпа върху основата.

Финишна обработка с ADLER Top-Finish: Преди употреба силно разтръскваме ADLER Top-Finish и с мека кърпа нанасяме тънък, равномерен слой върху третираните вече повърхности с чистителя ADLER Top-Cleaner.

Съхнене: около 1 час
Разход: около 20 m2/l

Комплект ADLER Fenster-Tool: С шпаклите („Fenster-Tool“) се постига качествено нанасяне на ADLER Top-Finish: лесно се дозира материалът и с регулирането на дистанцията до стъклопакета се избягва покриване на силиконовата фуга. Използването мека кърпа за почистване е желателно, защото може нанесеният материал да е в по-големи количества.

Съдържание
Чистител ADLER Top-Cleaner 500 ml
Финишна обработка ADLER Top-Finish 500 ml
1 кърпа за почистване
2 шпакли („Fenster-Tool“)

Артикул №: 51695
Всеки артикул от комплекта може да се поръчва и поот-делно.

sepa

Комплекти за поддръжка на дървени прозорци

adler-09-05_1_page29_image3Системна грижа за почистване и освежаване на врати с лазурни и плътни лакови покрития. Образуват тънък защитен слой срещу вода и замърсители и дават свеж гланц на повърхността. Третираните повърхнини трябва да се шлифоват добре преди необходимост от лакиране.

Обработка
Чистител ADLER Door-Cleaner: Чистителят ADLER Door-Cleaner се нанася с мека кърпа или пулверизатора върху повърхността. Измива се с чиста топла вода за отстраняване на замърсителите.

Финишна обработка ADLER Door-Finish: Добре разтърсваме дозата, завиваме пулверизатора и нансяме равномерно ADLER Door-Finish върху повърхността. След около 10 мин. полираме повърхността с кърпата, като за още по-добър ефект може да повторите процедурата. Препоръчваме почистването и полирането да се прави 2 пъти годишно!

Съхнене: около 15 минути (Door-Finish)
Разход: около 40 m² за литър при двукратно нанасяне

Съдържание
Чистител ADLER Door-Cleaner 500 ml
Финишна обработка ADLER Door-Finish 500 ml
2 пулверизатора
2 бр. почистващи и полиращи кърпи

Артикул №: 51709
Всеки артикул от комплекта може да се поръчва и поотделно.

sepa

Сервизният куфар ADLER за врати и прозорци

Ако възникне някакъв проблем – със сервизния куфар на ADLER може бързо и ефективно да бъде отстранен

adler-09-05_1_page30_image5Die Vielfalt des ADLER Servicekoffers


• 2 флакона спрей-лак
• Чистител Top-Cleaner
• Финишна обработка Top-Finish
• Доза лазурен лак
• Акрилен бял лак
• Безцветен импрегнант
• 3 бр. цветни пасти
• Разредител
• 20 пръчки твърда вакса
• 10 бр. коригиращи щифтове
• 2 бр. лакови щифтове (бял и зелен)
• Разтворител
• Фини шпакли
• Пинсети
• Инструмент за разбъркване
• Отварачка
• Шкурки
• Lackziehklinge
• Мека кърпа


sepa


Последна промяна ( Сряда, 15 Март 2017 19:17 )