HAUTAU ATRIUM SP komfort

Вълшебна техника за плъзгане  


nojica

Регулируемата ножица има допълнителен елемент, който улеснява прибирането на крилото в изходно положение. Интегрираният демфериращ елемент минимизира усилието и осигурява безпроблемна функционалност.

 kolichka_1 

Допълнителният елемент интегриран в количката синхронизира паралелността с ножицата при прибирането на крилото. Фабрично монтираните елементи улесняват и ускоряват монтажа.

 planka2                                                               nasreshtnik_mikropr

Чрез регулируемите вертикални планки                Специалният насрещник за 

постигаме плавно движение на крилото                микропроветрение осигурява

във входно/изходно положение. Тази                   както достъп на свеж въздух, 

система е оптимална при използването                така и надеждно затваряне

на профили с различна геометрия                        на крилото. По желание може

и килограми на крилата.                                       да се постигне и противовзломна

                                                                           защита с клас до RC2.

mickoprovetrenie

Дълго необитаеми помещения могат надеждно да имат приток на свеж въздух без използването на допълнителни агрегати и съоръжения. Естественият приток на въздух регулира влажността в помещението и предотвратява опасността от образуване на вредните плесен и мухъл.

Предимствата

  • Уникален комфорт


Иновативната система за прибиране на крилото HAUTAU ATRIUM SP komfort автоматично придвижва крилото. Интилигентно конструираната ножица осигурява хармонично и безшумно отвряне и затваряне на крилото. HAUTAU ATRIUM SP comfort е комфортният обков за висококачествени дограми.

  • Сигурно функциониране

Новаторските решения в ножицата и количката елиминират неправилното използване на механизма, с което отпада използването на всякаквивидове осигурителни елемнти. Крилото се задвижва интуитивно и лесно от всеки потребител.Демфера в ножицата предпазва от нараняване при затваряне на крилото.

  • Здравословно проветряване с контролирана сигурност

Вентилационната фуга по обиколката на крилото осигурява необходимият приток на свеж въздух в помещението при дълготрайно отсъствие. С HAUTAU ATRIUM SP comfort са проведени изпитания за противовзломна защита по EN1627:2011 клас RC . Изпитанията постигат изискванията по EN1627:2011 клас RC 2 дори при положение за микропроветрение! Микропроветрението не е видимо от външната страна. Естествената вентилация осигурява здравословен климат в помещението и предпазва от образуване на плесени.

  • Познат и търсен

За HAUTAU ATRIUM SP comfort познати предимства са:

•   Количките и ножицата осигуряват изнасяне на крилото 125мм, което е подходящо при използването на всяка профилна система

•   Интегрираните четки осигуряват леко движение и дълга експлоатация

•   Лекоподвижните пъпки HAUTAU URZ се напасват автоматично на фалцовият толеранс и осигуряват комфортно движение.

•   Лесен монтаж на всички елемнти от фалцовият обков

  • Изпитан и сертифициран

Теста за продължителна функционалност на HAUTAU ATRIUM SP komfort е проведен по EN13126-17 в нотифициран инситут и получава най-висока оценка с 25 000 цикъла. Контрол на качеството е в рамките на Q-прогармата за контрол на качеството QM347 на Инситута за прозоречна техника (IfT)  в Росенхайм.

family

Технически показатели:

HAUTAU ATRIUM SP comfort

Обков с паралелно плъзгане и комфортно прибиране на крилото, сигурна микровентилация.

автоматично комфортно прибиране на крилото чрез иновативни горни и долни елементи

•   автоматично комфортно прибиране на крилото чрез иновативни горни и долни елементи

•   Лесно регулируем, скрит фалцов обков, осигуряващ и сигурна микровентилация

•   Изнасяне на крилото на 125мм

Област на приложение:  

За врати и прозорци от ПВЦ и дърво

Размери по ширината на крилото

( FFB) – 750 – 1650 мм

Размери по височината на крилото

( FFН) – 650 – 2350 мм

Макс. Тегло – 160 кг.

Монтажна височина на касата: 

35 мм за долната шина

technicals

technicals2

sepa                                                                                                                                    

HAUTAU ATRIUM HKS®
и нищо не може да попречи на домашния уют!

Гъвкаво приложение
ATRIUM HKS® гарантира надеждно плътно затваряне на дървени, PVC или алуминиеви прозорци и балконски врати. Възможни са различни комбинации, независимо дали става въпрос за остъкляване на балкона, насрещна вентилация в зимната градина или прозорци в офиса благодарение на спестяващото място паралелно плъзгане на крилата на прозореца Вие печелите с ATRIUM HKS® изключително много пространство. Без неподвижна опора HAUTAU ATRIUM HKS® постига ширина на отвора на прозореца до 4 м.

Изпълнени със светлина помещения - това е HAUTAU ATRIUM HKS®. Големите високи до тавана елементи се движат леко и обковът се монтира бързо и лесно.


Елегантна форма
Супер плоският капак на плъзгащия механизъм и капаците в подходящ цвят придават перфектен външен вид. Допуските по дължина се компенсират дискретно.

HAUTAU ATRIUM HKS® 200
Благодарение на стабилната конструкция на ножицата и плъзгащия механизъм тази система на обкова може да се използва до височина на прозоречния фалц 2700 мм. По този начин тя отговаря на архитектурните изисквания за високи до тавана балконски врати.

Големите колела се плъзгат по-лесно
Плъзгащите механизми на ATRIUM HKS® 200 имат диаметър на колелцата 28 мм - повече от всяка подобна система на обкова с необходими само 35 мм.

Ексклузивно при HAUTAU:
HAUTAU ATRIUM HKS® 200 - най-фината техника. Плъзгащите механизми и ножиците предлагат на пазара максималното разстояние на застопоряване на всички паралелни системи за плъзгане и закипване от 125 мм. Обковът е предназначен за дълбоки профили на крила и отговаря на изискванията за силно топлоизолиращи системи за прозорци.
Новият плъзгащ механизъм HKS® 200 TWIN с монолитен корпус поема надеждно тегло на крилата до 200 кг. Значително се намалява изкривяването на профила и така се увеличава продължителността на експлоатация на прозореца. Предварително монтираните плъзгащи механизми намаляват в голяма степен времето за задействане. Новата блокировка срещу неправилно управление HAUTAU onTop гарантира ефективно, удобно ползване. Освен това тя предотвратява изваждането на крилото. Новото регулиране във височина с предпазна скоба предлага настройванена крилото само с един инструмент. Надеждно съединяване на рамката и крилото с възможност за оптичен контрол чрез нови плъзгачи.
Благодарение на новите застопоряващи устройства от специална пластмаса е възможно лекото фиксиране в наклонено положение.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page5_image2         Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page5_image4   

Надеждно отворено положение и подобрено продължително
функциониране, благодарение на конструкцията на ножицата с нова механика на шарнирите

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page5_image1 Ръкохватка с дизайн на HAUTAU 202 AG

• Повишена функционална надеждност: намалена хлабина между съединението на ръкохватката на предавката с накрайник и централното заключване

• По-рационален монтаж: подготовка на монтажа без смяна на свредлото поради стандартен диаметър на свредлото за плъзгащи механизми и ръкохватка на предавката и оптимизирани точки на закрепване в ръкохватката на предавката с накрайник

pic1

 sepa

HAUTAU ATRIUM HS®
и пред Вашите визии за пространството се открива нов свят!

Поема размер XXL
Истинско чудо на пространството: При стъклените елементи с ширина 13 м обковът за плъзгане с повдигане HAUTAU ATRIUM HS® 300 постига ширина на отвора на прозореца над 6,50 м - без пречеща опора по средата. Системата е подходяща за всички традиционни прозорци за плъзгане с повдигане - дървени, PVC или алуминиеви.

Изключително лесен монтаж
Системата е предназначена за бърз монтаж: избутващите се ходови релси, удобните ъглови съединения на рамката, предварително подготвените подови профили и изключително лесният монтаж на колелцата и предавката говорят за себе си.

Отлично плъзгане

Като единствен производител HAUTAU е оборудвал изключително корозионноустойчивите колелца с почистващи четки. Ефектът: следата се почиства автоматично при всеки ход и колелцата са защитени от замърсяване и трайно повреждане. При отваряне и затваряне обковът за плъзгане с повдигане HAUTAU ATRIUM HS® 300 използва оптимално силата на лостовете в предавката и колелцата. За леко плъзгане години наред.

Естествено съществува и електрически вариант, попитайте за нашия HAUTAU ATRIUM HS® 300 E.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page7_image3

Благодарение на модерната механика елегантната ръкохватка
с дизайн на HAUTAU изглежда
приятно малка и фина.


Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page7_image2

Качеството се вижда в детайла: HAUTAU произвежда лагери и ходови
колела от изключително високо -
качествени материали.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page7_image1

Енергоспестяващ и непречещ -
изключително топлоизолираният
подов профил HAUTAU ThermoTop®.

 sepa

HAUTAU ATRIUM S
просто плъзнете изключително лесно!

Размер от S до XXL
Системата е подходяща за PVC или алуминиеви прозорци с тегло на крилата от 50 до 300 кг.
Изключително лесният монтаж на колелцата и предавката както и отвор на ръкохватката като при традиционните прозорци с двуосово отваряне говорят за себе си. Променливото място на разполагане на ръкохватката дава повече свобода на действие.

Съвместимост
Могат да се използват LM ръкохватки 161 от серията HAUTAU ATRIUM HKS®, новата външна страна на ръкохватката завършва многообразието от варианти. XXL вариантът HAUTAU ATRIUM S 300 е изцяло съвместим със зависещите от профила елементи от програмата HAUTAU ATRIUM HS®.

Надеждно затворено положение
Различни изпълнения на предавката, съобразени с теглото на крилата, с макс. четири точки на блокиране поддържат надеждно крилото в затворено положение.

Предавките на HAUTAU ATRIUM S 300 могат да се окомплектоват опционално с корпус на ключалката за профилни цилиндри.

Изключително лесно обслужване
Ръкохватката се завърта леко, предавката е освободена и благодарение на изключителните ходови колела крилото се плъзга много лесно. HAUTAU ATRIUM S 300 има блокировка срещу неправилно управление и почистващи четки. Естествено съществува и електрически вариант, попитайте за нашия ATRIUM S 300 E.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page9_image1Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page9_image2 

LM ръкохватката 161 от програмата ATRIUM HKS®.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page9_image6 Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page9_image4 Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page9_image5

Качеството се вижда в детайла: HAUTAU произвежда лагери и ходови
колела от изключително висококачествени материали.

 sepa

HAUTAU PRIMAT
и пред Вашите идеи се разкриват всички възможности!

Един за всичко
HAUTAU PRIMAT отваря, затваря и обезопасява дървени, метални и PVC накланящи се прозорци. В отворено положение фиксирането е устойчиво на бури. Механизмът за отваряне на оберлихт преодолява с лекота полукръгли и сегментни арки, скосявания, двойни и тройни конструкции, издадени части и варианти на отваряне. Системата е окомплектована изцяло с гъвкав прът, подвижен ъглов елемент и универсална конзола на крилото.
Компактният, елегантен корпус е от алуминий, функционалните елементи са произведени от изключително корозионноустойчива стомана.

Различни възможности за обслужване
Комфортът се осигурява от супер тънкия винтов предавателен механизъм с висококачествен месингов лагер. Благодарение на трапецовидната резба със стъпка 6 мм прозорецът застава в точнотоположение с няколко завъртания на мотовилката. Покриващият профил е само 16 мм, монтажната повърхност е с ширина 18 мм. Може да се избира между въртящ се лост, заключваща ръкохватка, ръкохватка с предавка, винтов предавателен механизъм или предавка с ригла и опора. Естествено съществува и електрически вариант, попитайте за нашия PRIMATkompakt.

pic2

 sepa

HAUTAU TORNADO
перфектна техника за симпатични прозорци.

Големите стъклени повърхности - не са проблем. Обковът на накланящи се прозорци HAUTAU TORNADO 200 позволява ширина на крилото до 2,35 м и височина на крилото до 2,20 м - при свободна видимост на почти 5м2 стъклена повърхност!
Енергоспестяващ и уплътнен HAUTAU TORNADO 200 използва по отношение на уплътняването системи за отваряне тип „ножица".

Системата има две нива на уплътняване.
Термичното разделяне в лагера се гарантира чрез вградени надлъжни уплътнения, които уплътняват фронтално разположените над и под лагера допълнителни уплътнения към сменяемите профили.

Удобен монтаж
За да се избегнат щетите при транспорт и монтаж, HAUTAU доставя лагера на накланящ се прозорец с допълнителен завинтващ се капак. Крилото се окачва лесно и надеждно благодарение на добрата геометрия на свързващите елементи. Централният болт осигурява съединяване на панелите на крилото и рамката посредством геометричните форми.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page13_image2  Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page13_image3

Нова патентована спирачна техника. Благодарение на оригиналната техника  за управление на спирането в положението за проветряване се получават различни спирачни моменти в посоката на отваряне и затваряне, които трябва да се настроят спрямо съответното тегло на крилата

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page13_image4 Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page13_image5

Ръкохватката с дизайн на HAUTAU се доставя с подготвена опора за проветряване в открехнато положение и през нощта.Така се постига приятно продължително проветряване, при което накланящото се крило е закрепено в устойчиво на бури положение.

Prospekt_gesamt_Bulgarischf-1_page13_image1

Двустранна вентилация: Заради прилагането на термичния принцип HAUTAU TORNADO 200 проветрява изключително енергоспестяващо и осигурява помещенията за кратко с оптимално количество чист въздух.

sepa